Fördelar med att spela Frisbee

Att spela Frisbee är ett roligt nöje som har blivit allt mer populärt. En orsak till sportens växande popularitet kan vara att man inte behöver skaffa en stor mängd utrustning för att spela, vilket krävs i många andra sporter.

Man behöver bara en Frisbee och minst två spelare, vilket gör att man kan spela nästan var som helst. På stranden, i trädgården eller på en bana som är anpassad för Frisbeegolf. Nu för tiden sätts det dessutom upp allt fler Frisbeegolfbanor runt om i landet, vilket gör att allt fler människor får upp sina ögon för sporten. I den här artikeln tar vi upp några av de största fördelarna med att spela Frisbee.

Motion

Att springa efter en Frisbee kräver mer motion är vad man kan tro, och med tanke på att vi människor blir allt mer stillasittande är det en viktig fördel som verkligen gynnar oss människor. Fysisk aktivitet ger dessutom många hälsofördelar som att man sover bättre, utvecklar ett bättre minne samt att man även förebygger sjukdomar som exempelvis Alzheimers. Frisbeespel är dessutom ett bra sätt att träna upp både sin teknik och smidighet. Ett hål på en Frisbeebana kan vara mer än 200 meter långt, då gäller det att man både klarar att kasta Frisbeen långt och att man även använder sig av rätt teknik.

Motion

Vistas utomhus

Frisbeespel har en annan stor fördel, nämligen att man vistas ute i naturen. Att vara utomhus bidrar bland annat till att stärka vårt immunförsvar och att sänka blodtrycket. Forskning visar också att de som vistas regelbundet i naturen mår bättre än de som inte gör det. Det beror på att naturen gör att man känner sig mindre stressad och mer harmonisk. Skogens dofter och ger också ett lugnande intryck på oss människor. Att regelbundet spela Frisbee utomhus bidrar därför till två enorma hälsofördelar, att få motion samtidigt som man vistas i naturen.

Gemenskap

En stor fördel med att spela frisbee är att man umgås med andra människor samtidigt som man har roligt, vilket ofta leder till att man utvecklar en stark gemenskap. En annan fördel är att Frisbeespelandet är något som passar de flesta, oavsett ålder eller storlek. Att få till ett bra Frisbeekast har nämligen inget med ens styrka eller storlek att göra, utan det handlar om att få till den rätta tekniken i spelet. Frisbee är dessutom en sport som är känd för fair-play, vilket innebär att man spelar ett ”rent spel” utan något förekommande mobbning eller våld bland spelarna.

Gemenskap

Oavsett om man är en nybörjare som vill lära sig spela Frisbee eller om man är en erfaren spelare som vill träffa likasinnade så finns det gott om Frisbeeklubbar runt om i landet. Den som är intresserad av att ta sin hobby till högre nivå kan dessutom ställa upp i någon av de Frisbeetävlingar och mästerskap som anordnas. Då får man chansen att sätta sina kunskaper på prov mot andra spelare. För den som är riktigt duktig finns det dessutom internationella tävlingar som man kan ställa upp i.

Categories: Bloggen