Frisbee för nybörjare

Det att spela frisbee är mycket roligt, det utvecklar ens kropp och är väldigt friskt. Som i alla nya fälten, är det nödvändigt att ta det första steget och börja. Vad kan man förvänta sig? Många positiva känslor, timmar tillbringade på frisk luft och mycket skratt.

Man ska komma ihåg att inte ta sin början för allvarligt, det mest viktiga är att det ska vara ett nöje. Det kan vara trevligt att veta några intressanta fakta om Frisbee. Det första Frisbee-spelet spelades i 1957 och konceptet med spelet uppfanns av Walter Morrison.

Det allra första spelet

Det låter som om det är ett enkelt spel. Allt man behöver är jo att kunna kasta frisbee. Det är inte så lätt. Bakom de enkla kasten finns det mycket teknik och övning som måste läggas till för att ha det kul. I början är det viktigt att ta reda på det enklaste och bekvämaste sättet att kasta skivan på. Allt som behövs för att starta är Frisbee-skivan. Det spelar inte någon större roll vilken typ av frisbee man ska ha. Det viktigste är att ha en. Skivan behöver inte kosta mycket, snarare “vara”, för att kunna träna. Så när frisbeen äntligen är i våra händer och alla är redo, är det dags att kasta det för första gången. Poängen är att kasta den flytande mot partneren, då den andra personen ska fånga den. Om de första kasten är framgångsrika är det dags att öva.

Hur man övar?

Det finns hundratals övningar att lära sig, men det enklaste är att i princip stå emot varandra. Beroende på hur många som spelas i spelet kan alla stanna i cirkeln. I början, ska man försöka att inte stå för långt borta från varandra. Ett ordentligt avstånd i början skulle vara 5-6 meter. Om skivan inte faller på marken efter 10-20 kast, betyder det att det är dags att göra avståndet större. Efter alla framgångsrika övningar och när avståndet redan är cirka 10-12 meter är det dags att röra sig lite. Alla ska försöka att gå i någon riktning och kasta den dit där en spelarna ska vara i ett ögonblick. Det är här spelet börjar att bli väldigt roligt. Alla gillar hur kooperativt det är och hur mycket uppmärksamhet och rörelse det kräver.

Olika typer av spel

Det finns två mest populära typer av spelet. När man redan kan kasta skivan kan man spela antingen “Frisbee golf” eller “Ultimate frisbee”. Det enklaste valet i början är att spela Frisbee golf. Det behövs en sak som spelarna kommer att sikta på. Låt oss säga att det kommer att bli en plastflaska. Det måste läggas långt borta (beroende på spelarnas färdigheter). Nu ska man helt enkelt slå flaskan. Antingen poäng kan räknas eller vinner den första personen som slår den och sedan ska spelet startas igen. Spelet kräver kreativitet i detta skede, det som är det viktigaste är att njuta från det. Spelare kan dela upp i grupper, kasta skivorna samtidigt mot varandra och många fler.

Categories: Bloggen