Frisbee och andra vanliga sporter

Frisbee och andra vanliga sporter

Denna artikel handlar om frisbee och andra vanliga sporter. Här är några enkla roliga Frisbee-spel som du kan spela med vänner och familj. Steps – Passa frisbeen fram och tillbaka. För varje framgångsrik fångst tar båda spelarna ett steg tillbaka.

Ta ett steg in för missade fångster. Sticks -Sätt i två pinnar med liknande storlek i marken med cirka 20 varianter från varandra. Varje spelare står bakom en av pinnarna. Ta det i tur och ordning kasta skivan på pinnen.

  • 5 poäng tilldelas för varje direkt hit
  • 1 poäng görs för fångster från ett missat kast – dessa måste ligga bakom pinnen
  • Spelare får inte sätta någon del av kroppen framför pinnen för att försvara den.

Into space – Spelare skjuter iväg skivan till varandra, men istället för att kasta skivan direkt till spelaren, görs passeringar i rymden så att mottagaren måste flytta fötterna för att fånga. Detta enkla “passiga” roliga Frisbee-spel kan innebära att du behöver springa, och om du spelar på stranden, kan du också behöva simma lite!

Frisbee och andra vanliga sporter

Speed ​​Catch – Slutför så många pass som möjligt inom en tidsgräns. Använd ett stoppur för att ta dig tid i 2 eller 3 minuter och se hur många fångster du kan göra som lag. Du får 2 poäng för 2 räckte och 3 poäng för 1 räckte Du får 5 bonuspoäng utan droppar! Om du kommer in i zonen ska du ta några fångster bakom ryggen och under benen – du får 5 poäng för dessa!

Mac Line – Gör en rad på 4 – 5 spelare. Människorna i slutet av linjen är kastarna. Målet är att så många människor som möjligt i linjen ska vippa eller “maca” skivan när den går förbi. Målet är också att skivan ska flyga till den sista personen där den fångas! Huvudkravet för kastarna är att föreställa sig att det inte finns någon mellan dem och kasta en trevlig platt eller liten kastskruv till andra änden av linjen. För killarna i mitten är den viktigaste principen att upprätthålla eller lägga till snurret på skivan så att den flyger. Detta kan göras genom att ”borsta kanten” på skivan. Det är viktigt att tänka på skivans riktning när den kastas för att bestämma vilken kant av skivan som ska tippas. Om skivan är för låg kan du tippa nedåt på skivans bakkant när den passerar. Ett annat sätt att hjälpa skivans flyg är att tippa nedåt på skivans baksvans. Om det görs korrekt lägger det till rampen på skivan som gör att den reser upp och flyger med extra glid. Ge det ett försök!

Tips – Med två högerhänta kastare är det en bra idé att en kastare skickar en backhand och den andra en sidearm. Genom att göra detta kan de centrala “mac-ers” förvänta sig att skivan böjs från samma sida varje gång och med rätt rotationsriktning. Det finns många fler spel man kan spela med detta är några av dom allra vanligaste och kanske roligaste!

Categories: Bloggen