Hur man kastar en boomerang

Hur man kastar en boomerang

I vår lilla stad finns inte så många aktiviteter förutom fotboll och hockey, eller att gå i kyrkan. Så när en kille från Australien flyttade till byn och började hålla träningar i att kasta boomerang så var jag en av de första att skriva upp mig.

Den första träningen gick han igenom grunderna, rätt intressant faktidskt även om det var mycket teori i början.

En boomerang är ett kastverktyg, vanligtvis konstruerat som ett platt luftblad, som är utformat för att snurra runt en axel vinkelrätt mot dess flygriktning. En återkommande boomerang är utformad för att återvända till kastaren. Det är välkänt som ett vapen som används av några aboriginska australiensiska folk för jakt. Boomerangs har historiskt använts för jakt, såväl som sport och underhållning. De är ofta sedda som en australisk ikon, och finns i olika former och storlekar.

Den mest kända typen av boomerang är den L-formade återkommande boomerangen, medan icke-återvändande boomerangs, kastpinnar, användes som vapen. Återvändande boomerangs har främst använts för fritid eller rekreation. Återvändande boomeranger användes också för att locka rovfåglar, kastade över det långa gräset för att skrämma viltfåglarna i flykt. Moderna återkommande boomeranger kan ha olika former eller storlekar.

Teknikkast

Att få en boomerang att återvända till dig kräver övning och erfarenhet. Det finns inget exakt eller perfekt sätt att kasta varje gång eftersom förhållandena alltid är olika för varje område och till och med olika tider genom hela dagen. Att kasta en boomerang är precis som att lära sig någon annan ny sport och det tar tid och övning för att få den rätt. Följande instruktioner är baserade på ett högerhängt kast. Vänsterhänt kastare ska alltid vara till vänster om vinden. För vänsterkastade kastare, föreställ dig att vinden och positioneringen är helt motsatt.

Boomerangens botten bör vara mot handflatan. Den övre sidan mot tummen. Kom ihåg att spinn är mer kritiskt än ett hårt eller kraftfullt kast. Ditt grepp bör låta boomerangen börja snurra (rotera) när den lämnar din hand. Använd det som fungerar bäst för dig, och kom ihåg att “spin is king”!

Finn rätt vinkel

Kasta inte mer än 45 grader från vertikal. En bra tumregel är att när vinden ökar, komma närmare vertikal. Dessa riktlinjer gäller konventionella “hobby”-boomeranger. Det finns speciellt utformade tävlingsboomeranger för evenemangskastningar “Long Distance”, “MTA” och “Trick Catch” som involverar olika instruktioner. Se till att du konsulterar en kastguide för de specifika boomerangerna innan du använder den.

Släpp boomerangen i en lätt uppåtvinkel (i förhållande till horisonten). En bra tumregel är att sikta mot avlägsna trädtoppar. Håll den från marken, men lägg den inte upp moti molnen. För låg frigöringsvinkel skapar ett högt klättrande slut på flygningen. En lite lägre släpphöjd kommer att skapa en jämn, mer konsekvent flygning. Du måste känna till vindhastighet och riktning före varje kast. Högerhänt: kasta höger mot vinden. Vänsterhänt: kasta vänster om vinden. När du blir mer skicklig kommer du att kunna hantera mer och mer vind.

Få snurr på den

Att få spinn är nyckeln till framgång. Kaströrelsen liknar att kasta en fotboll. Låt bumerangen flyga ur din hand. Försök inte att inleda boomerangens tur med ditt kast, det kommer att vända sig själv. Välj en punkt i avståndet som är rätt vinkel från vinden och kasta. Kom ihåg att med mer snurr krävs mindre muskler.

Boomerang

Att fånga en boomerang

Använd bra omdöme när du bestämmer när du ska försöka fånga. Du bör inte försöka fånga en boomerang förrän du känner till dess flygväg. Om boomerang kommer in snabbt mot dig, försök inte fånga. Gå bara efter fångsten när boomerangen svävar in mjukt mot dig. Inom kort kommer du att fånga som ett proffs.

Använd ett lugnarekast i lugnare vind, flygningen blir mer elliptisk med mindre vind.

I en vind, kasta med mindre kraft och mindre layover. Flygningen kommer att vara mer rund med vind. Om man kastar för mjukt kommer inte boomerangen att klara det hela vägen tillbaka till dig. När du kastar för mycket i vinden kommer boomerangen att landa bakom dig. Righties kastar höger om vinden, och lefties kastar vänster om vinden.

Rätt bra ändå

Det var rätt mycket väntande medan instruktören hjälpte de andra. Och ärligt talat så var det rätt tråkigt att vänta, det var mest roligt att få prova kasta. Jag hittade dock en skön plats i en lounge-möbel där jag kune sjunka ned och slappna av. Under tiden så spelade jag lite på spelsidor, bland annat en med klurigheter och en spelsida som var lite mer spännande. Men jag måste erkänna att jag även googlade lite på boomerang-videor för att se mer hur det ska se ut när det blir bra. Och ja, något kast lyckades jag få till, även om jag aldrig klarade av att fånga någon. Det får bli nästa gång!

Categories: Bloggen